Menü
içinde ,

Chrome Akıllı Sms Kodlarını Algılayacak

Chrome Akıllı Sms Kodlarını Algılayacak

Google’ın popüler web tarayıcısı Chrome Akıllı Sms kodlarını elle girmeyi tarihe gömmeye hazırlanıyor. Birçok uygulama ya da site tarafından güvenlik amaçlı kullanılan akıllı sms sistemi kullanıcıları bilgisayar kullanırken telefonu kontrol etme noktasında zorluyordu. Bu zorluğu aşma noktasında Chrome çığır açacak bir gelişmeyi duyurdu.

Kullanıcılar artık bilgisayar üzerinden işlem yaptıklarında cep telefonlarına gelen akıllı sms’leri el ile girmek zorunda kalmayacak. Chrome bu şifreleri otomatik olarak algılayarak telefondan bilgisayara aktaracak. Şimdilik Chrome 93 Beta‘da test edilen işlev WebOTP (Web Tek Kullanımlık Şifre) arayüzünü kullanıyor. Peki Chrome bu işlemi tam olarak nasıl yapıyor ?

Chrome akıll sms kodlarını algılayacak

Bilindiği gibi birçok Android cihaz kullanıcı girişinde Google hesabını kullanıyor. Android yazılımının Google’a ait olduğu düşünüldüğünde aslında işlem oldukça basitleşiyor. Android üzerinden cep telefonunda hesap açan kullanıcılar aynı işlemi bilgisayar üzerinden Chrome tarayıcından da yaptığında telefon ile bilgisayar birbiri ile iletişime geçiyor.

Daha önceden de bilindiği gibi Google Chrome tarayıcı üzerinden her hangi bir URL bağlı olan akıllı cihaza kopyalanabiliyordu. Bununla aynı mantıkla çalışacak olan sistemle akıllı smsler cep telefonundan tarayıcıya otomatik aktarılarak manuel olarak işlem yapma zorluğunu kaldırmayı amaçlıyor. Ancak belirtmek de fayda var sistem sadece Android cihazlarda çalışacak.

Exit mobile version